Wybór serwisu obiadowego

0
275
jaki_serwis_obiadowy_wybrac

Wybierając serwis obiadowy powinniśmy mieć na uwadze że jest to wybór na lata. Decydując się na serwis obiadowy o klasycznym wyglądzie i kształcie możemy mieć pewność, że zawsze będzie ona na czasie. Natomiast serwis obiadowy o nowoczesnym wzorze, za kilka lat może już wyjść z mody.


Poniżej przedstawiamy kryteria, jakie powinniśmy brać pod uwagę, gdy wybieramy serwis obiadowy:

Wielkość serwisu obiadowego

W zależności od ilości osób przy stole, standardowe serwisy obiadowe przewidują sześć lub dwanaście osób. W ofercie mogą znajdować się też serwisy obiadowe dla 24 osób. W standardowym zestawie znajduje się sześć lub dwanaście talerzy płytkich, głębokich, deserowych, sosjerka, waza, salaterki, półmiski.

Własne zastosowanie

Jeśli chcesz, aby serwis obiadowy był myty w zmywarce lub będziesz podgrzewać jedzenie w kuchence mikrofalowej, pamiętaj aby sprawdzić po oznaczeniach, czy jest to możliwe w wybranym zestawie obiadowym.

Serwis obiadowy

Wygląd serwisu obiadowego

Sprzedawcy często oferują klasyczne serwisy w kolorach białych z opcjonalnym delikatnym wzorem, które sprawdzą się na każdym stole i w każdej okazji dzięki swojej uniwersalności. Z lekką rezerwą należy podchodzić do nietypowych wzornictw serwisów obiadowych, ich oryginalność np. żywe kolory, mogą nie pasować do naszych wnętrz albo mogą nam się szybko przestać podobać.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here